torsdag 8 februari 2018

Brusten morgon


Kritiken träffade henne som ett slag i magen. Hon hade aldrig varit särskilt bra på att ta kritik, hon hade blivit bättre på det när hon blev äldre men riktigt bra på det skulle hon nog aldrig komma att bli. Självkänslan därinne som skulle hålla henne uppe på benen trygg i sig själv med en ömsint kärlek till sin egen existens, var trasig sedan barnsben och dväljdes tillsammans med hennes alltför brustna hjärta på en sluten anstalt, i ett rum av mörker någonstans långt därinom henne.   
"Jaja livet går vidare" muttrade hon knappt hörbart och tog en stor klunk av sitt nattsvarta morgonkaffe, rättade till glasögonen och fortsatte att ögna igenom sin tidning medan radion spelade en glad melodi ifrån sin plats på fönsterbrädan.  



Skrivet ifrån skrivpuffs dagliga ord: Kritik. 

6 kommentarer:

  1. Ja, vi är nog många som känner igen oss i den här texten om kritik. Viss kritik är ju dessutom bara elak, nedrig och bitter - inte ens riktig kritik, och den tycker jag att vi gör som Birgitta skriver idag: hoppar över.
    "Hon" borde ge sig själv en kram, strunta i andras åsikter och fokusera på vad "hon" själv behöver för att må bra.
    Snyggt skrivet, jag blir engagerad som du märker! :)

    SvaraRadera
  2. Nattsvart kaffe och glada melodier på radion!

    SvaraRadera
  3. Gillar kontrasten mellan hennes tankar, det nattsvarta kaffet och den käcka melodin. Det ger en starkare känsla. Bra!

    SvaraRadera
  4. Jag känner så med henne. Gillar också svarta kaffet, glada melodierna. Väldigt känsligt skrivet.

    SvaraRadera
  5. Mycket bra uttryckt - gillar det kompakta formatet.

    SvaraRadera
  6. Tack så jättemycket för era fina och positiva kommentarer. Det värmer mitt hjärta!

    SvaraRadera